(octombrie-decembrie 2006)
Oraşul Covasna, cunoscut mai ales pentru importantele resuse hidrominerale şi carbogazoase cu valoare terapeutică, cuprinde şi un număr important de valori de patrimoniu natural şi cultural neexploatate decât parţial. Accentul pus pe exploatarea resurselor balneare a dus de-a lungul timpului la transformarea aşezării într-o veritabilă staţiune de tratament care adună anual peste 50 000 de turişti. Însă, câteva repere culturale proprii oraşului Covasna, cum ar fi casa memorială Körösi Csoma Sandor din satul Chiuruş (inclus în zona administrativă a oraşului) sau importanta fortificaţie dacică Cetatea Zânelor fac din această localitate şi un important obiectiv cultural.
Dezvoltarea liniară a unei mari părţi a oraşului de-a lungul văii Covasna, amplificat la baza dealurilor Kopot şi Piliske face ca elementele de patrimoniu natural şi cultural să fie distribuite eterogen în întreg teritoriul oraşului. Semnalizarea obiectivelor istorice, memoriale, artistice şi chiar a celor balneare, agregarea lor într-un sistem uşor de recunoscut şi desscifrat poate aduce, alături de bine-cuvenita prezentare, punerea în valoare a întregii localităţi ale cărei repere au în prezent valoare doar pentru localnici.
În mod firesc semnalizarea obiectivelor unei localităţi - elemente ale spaţiului public şi edificiile care îl definesc - trebuie să se înscrie într-o serie de proiecte mai ample de amenajare a spaţiului public în ansamblu. De aceea acest proiect se adresează modului de valorificare a unor obiective importante, conturând câteva scheme de alcătuire a panourilor explicative, dar şi de amenajre a contextului acestora.